Kultúra

Megnyílt a VOLT

Hétfőn este lesz a Petőfi Zenei Díj átadása

Megnyitotta kapuit hétfőn a jubileumi, 25. VOLT Fesztivál Sopronban: az első látogatók máris birtokba vették a legjobb sátorhelyeket, estére pedig a Petőfi Zenei Díj átadása lesz fókuszban. A "mínusz egyedik" nap eseménydúsnak igérkezik, de nem szabad elfeledni: ez még csak a kezdet...

látogatottság
A fesztivál tizenkét hektáros területén hat színpad összesen mintegy kétezer négyzetméternyi felületén szól majd a zene hat napon át. A legnagyobb színpad a Telekom Nagyszínpad, amely ezer négyzetméter alapterületű, öt emelet magas és száz tonna. Felépítettek egy 18 méter magas tornyot, és a tavalyi évhez hasonlóan felállítottak egy tízemeletes ház magasságával megegyező óriáskereket is. 

Az ugyancsak magyar Tűzfészek társulat képzett cirkuszi művészekből álló csoport, mely egyedülálló jelmezekkel és minőségi koreográfiákkal nyűgözi le közönségét. Tűzzsonglőr számaikban tárgymanipulációt, akrobatikát ötvöznek pirotechnikával és élő zenével, ezáltal is garantálva az egyedi előadásmódot, egy eddig ismeretlen nyelven szólítva meg a közönséget, míg a Tűzmadarak zsonglőrcsoport tűztánc show-val kápráztatják el a nézőket.

Az utcaszínházakon kívül is lesznek programok, amelyek joggal tarthatnak számot a fesztiválozók érdeklődésére: a Telekom Electronic Beats színpadon minden nap 12 és 16 óra között rendezik meg a nagy VOLT Versenyt kihívásos játékok formájábam: lesz kártyás célbadobó bajnokság, ugráló labda akadálypálya-verseny, bottleflip-bajnokság, óriáscsúzli-lövő verseny és korongforgató bajnokság is. A napi nyertesek óriási fröccstortát kapnak, de aki nem lesz bajnok, az sem távozik majd üres kézzel a szervezők ígérete szerint.
Ráadásul a bajnokságok mellett minden órában indul egy-egy sorverseny is, ahol csapatban lehet vetélkedni zsákban futásban, füleslabda váltóversenyben, madzagos sörvivő versenyen, kötélhúzásban. De lesz hatalmas párnacsata és óriás tortacsata is.

A Civil Zónában gyermekprogramok várják a legkisebbeket, amíg a szülők békésen buliznak; lesz játszóház, bábszínház, cserkész családi nyomozós játék és kézműves foglalkozások is.

Külön izgalommal lehet várni a fesztiváltúrát is, ahol a résztvevőknek a szervezők megmutatják a VOLT-ot belülről: meg lehet lesni a nagyszínpadok mögötti részt, azt, hogy hol készülnek fel a zenészek, milyen járműveket használnak az építéshez, mit csinálnak a szervezők, ha véletlenül valaki megsérül, honnan tudják, ha hirtelen rosszra fordul az idő… Sajnos, ezen a túrán csak 12 év alatti gyerekek vehetnek részt – pedig az érdeklődés bizonyára más korcsoportokban is jelen volna…

Nekik viszont marad a Fedezd fel Sopront! vagy A csillagok városa interaktív felfedezős játék...

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom