Kultúra

Megjelent a Veritas intézet évkönyve

Esszék az első világháborúról és a huszadik századi történelem kérdéseiről

Megjelent a Veritas Történetkutató Intézet első, 2014-es évkönyve, amely tizenhat, zömében fiatal történész új, eredeti kutatásait tartalmazza.

Az első világégés századik évfordulója kapcsán készült A Monarchia szeptember tizenegyedikéje című hadtörténeti eszmefuttatás megerősíti: a nagy háborút nem a Monarchia robbantotta ki, mégis máig hatóan súlyos árat fizetett érte, legsúlyosabbat hazánk.

Egy másik tanulmány, a Zárt szám a mérnökképzésben azt tanúsítja, hogy bár terjedelmes a numerus clausus szakirodalma, mégis mondhatunk róla újat. A Veritas Történetkutató Intézet tavaly januári megalakulása óta szerteágazó tudományos és ismeretterjesztő történészi tevékenységével – konferenciák, kiadványok, vitaestek – az 1867 és 1994 közötti időszak magyar történelméről tár elénk új összefüggéseket – áll a kötetről szóló kiadói tájékoztatóban. A Veritas Évkönyv a Magyar Napló Kiadó gondozásában jelent meg.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom