Kultúra

Meghirdette következő évadát a Vígszínház

Chaplin, Bulgakov, Ibsen és Cassevetes-adaptáció is lesz a 2018-2019-es szezonban

Az ország legnagyobb prózai teátruma, a Vígszínház a keddi majálisán meghirdette a következő, 2018–2019-es évadának programját. Eszenyi Enikő igazgató elmondta, hogy lesz Chaplin- és Molnár Ferenc-bemutató, Bulgakov- és Ibsen-előadás, valamint több monodráma.

Az immár hagyományos május elsejei utcaünnepén meghirdette a következő évadának műsorát a Vígszínház. Az eseményen Eszenyi Enikő igazgató azt mondta: fontos számukra, hogy a teátrum tradícióit megőrizve folyamatosan megújuljanak, az új évadban elgondolkodtató, inspiráló és szórakoztató előadások egyaránt lesznek majd. Hozzátette: hisznek a társulati létben, amely a közös gondolkodásból fakadó eredmények garanciája.

Tájékoztatása szerint a premierek között lesz a Vígszínházban Chaplintől A diktátor, Molnár Ferenc Liliomja ifjabb Vidnyánszky Attila rendezésében, valamint a Premier című Cassavetes-film színpadi változata Szász János rendezésében. A Házi Színpadon többek közt Igó Éva tolmácsolásában a svéd Majgull Axelsson regényének adaptációja, a Nem vagyok Miriam, illetve Lukács Sándor előadásában Kertész Imre műve, a Kaddis, továbbá Kornis Mihály műve, a Kádárné balladája. A Pesti Színházban bemutatják Bulgakovtól a Bíbor sziget című művet Hegedűs D. Géza színrevitelében, Ibsentől a John Gabriel Borkman című drámát Valló Péter rendezésében, valamint a Bál című Brecht-művet Horváth Csaba koreográfus-rendező koncepciója szerint.