Kultúra

Márai-emlékkiállítás nyílt Kassán

Harminc éve hunyt el az író

Márai Sándor egykori kassai lakóházában nyílt kiállítás az író emlékére tegnap. A magyar kultúra napján felavatott tárlat a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma szervezésében, a Petőfi Irodalmi Múzeum szakmai segítségével kapott helyet a Márai-házban.

A megnyitón részt vett Rudolf Schuster, Szlovákia volt köztársasági elnöke is. Az eseményen Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár elmondta: Márai számára Kassa varázslatos burkot jelentett. Rigó Konrád, a szlovák kulturális tárca államtitkára kétnyelvű beszédében kiemelte: feladatunk, hogy újraértelmezzük, és korunknak megfelelő módon felépítsük azt a polgári identitást, ami Márai soraiból kiolvasható.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom