Kultúra

Lement a függöny

Százötven év után bezár a Ringling Brothers cirkusz

A Ringling Brothers világhírű amerikai cirkusz 146 év után bejelentette megszűnését, "a világ legnagyobb show-ja" utolsó előadását a tervek szerint májusban tartja - jelentette be a Feld Entertainment, a Ringling, valamint a Barnum & Bailey cirkusz anyavállalata.

A döntés hátterében az üzemeltetés magas költségei és az elefántmutatványok megszűnése óta csökkenő nézőszám áll. A Ringling állatvédők nyomására tavaly májusban hagyott fel az elefántos műsorszámmal, bár a jegyeladások már korábban is csökkenőben voltak - olvasható a cirkusz holnapján.

Az anyavállalat igazgatója, Kenneth Feld arról is írt, milyen nehéz volt a döntést meghozni.

"A cirkusz és művészei állandó inspirációt és örömforrást jelentettek nekem és családomnak" - emlékezett vissza Feld.

Véglegesen május 21-én, egy New York-i vendégjáték alkalmával engedik le a függönyt.

A bejelentést az állatvédők örömmel üdvözölték. Évtizedes tiltakozás után véget ért a "vadállatok legszomorúbb show-ja" - reagált a cirkusz bezárására a PETA nemzetközi szervezet, átfogalmazva a Ringling mottóját, mely szerint az övék a "világ legnagyobb show-ja". A Ringlig Bros. birtokában volt a nyugati világ legnagyobb elefántcsordája.

 

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom