Kultúra

Lana Del Rey rámarkolt a szívekre, majd jól ki is facsarta őket

Nagyon kedves és nagyon szomorkás koncertet adott az énekesnő a Szigeten +VIDEÓ

A 2018-as Sziget fesztivál pénteki napjának sztárfellépője a 33 éves Lana Del Rey volt, az énekesnő a barokk-pop, vagyis a dream-pop, - tulajdonképp ez azt jelenti, hogy a szomorúpop királynője.

The Kooks 

Mint azt korábban megírtuk, kiváló hangulatú koncertet adott a Sziget Fesztivál pénteki napján a brit The Kooks együttes. A Szigetre legjobb dalaikat válogatták egy csokorba és dacára annak, hogy hat előtt kezdtek, kiváló hangulatot csináltak az elsősorban Lana del Rey-re váró tömegnek. Rögtön az utóbbi évek egyik legnagyobb indie slágerével, a Bad Habittel kezdtek, de a koncert során felcsendült a Seaside és a Naive is.

Parov Stelar 

Viccesen meg is jegyezte az osztrák banda, hogy többször játszottak nálunk az elmúlt években, mint odahaza, ami azoknak, akik jártasabbak a magyar fesztiválok terén valóban látható, mint régebben a 30 Seconds to Mars vagy a Prodigy, mostanában a Parov Stelar Band az az együttes, akik minden évben legalább egyszer megcsinálják a bulit valamelyik nagyszínpadon. Idén a Sziget lett, nem is okoztak csalódást, a megszokott színvonalon lehozták az electroswinges műsorukat.  

Asaf Avidan 

Kicsi csalás az időrendben, az izraeli énekes-zenész-dalszövegíró ugyanis a főfellépő, Lana Del Rey után lépett fel, az A38 sátorban ennek megfelelően meglehetősen nagy tömeg gyűlt össze azokból, akik még valami eredetire vágytak a nagyszínpados koncert után. Asaf Avidan erre kiváló, már a hangja is teljesen egyedülállóan szól, dalait pedig egymaga ülve, a gitártól kezdve a dobon át minden létező hangszerrel karnyújtásnyi közelségben adta elő. Tehetsége vitathatatlan, stílusa van, akinek bejön, másoknak talán kevésbé, de kellemes lezárást adhatott azoknak, akik a szél és a viharjelzés miatt hazaindultak.

Lana Del Rey

lanaA fotóra kattintva elérhető képgalériánk Lana Del Rey koncertjéről.

Lana Del Rey számaiban egyfajta sötét, az ötvenes és hatvanas évek filmes világát, és kis mértékben a film noirt idéző hangulat jellemző, amelyet gyakran egészít ki a szövegek hasonló mondanivalója. Nos, a Szigeten a képi világ is ehhez passzolt, minden nagy kivettőn ugyanis fekete-fehérben lehetett látni a koncert alatt videózó kollégák munkáját. Mondjuk kérdéses, hogy akkor mi szükség volt arra, hogy magán a színpadon gyakran neonfényekkel világítsanak és megidézzenek egy sokkal inkább nyolcvanas évekbeli medenceparti hangulatot.

A hangtechnikára volt, aki panaszkodott, más nem hallott hibát, Lana pedig - miközben többször is politikai és a globális felmelegedésel kapcsolatos gondolatokat osztott meg - nagyon kedves volt a rajongókhoz, egy laza ötperce le is ugrott hozzájuk szelfizni, puszit adni, autogramot osztani. A szerencsés kiválaszottaknak ez életük nagy napja lett, a többiek pedig szomorkodhattak a kivetítő felé nézve, hogy miért nem álltak már a The Kooks koncertje előtt a kerítéshez.

Objektum doboz

A LA to the Moon című turné utolsó állomása volt Budapest, az énekesnő meg is köszönte a csapatának az egész éves munkát a budapesti színpadon. Lana és csapata mindent megtettek, hogy a szerelmesen összebújó/boldogan/szomorúan dalolászó közönségnek a legtöbbet adják, a fellépő minden nagy számát eljátszották mielőtt tizenegyet ütött volna az óra.

A hatalmas tömeg komoly érzésekkel távozott, néha egy kis szépség is kell a sok buli közben.

Objektum doboz

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom