Kultúra

Kemény dallamok a két ünnep között

Acélosan az új évbe

Minden évben meglepődik az ember, hogy a meghitt karácsonyi ünneplést milyen gyorsan követi az össznépi szilveszteri bulizás. Természetesen idén sem lesz ez másként, de nem árt erre a jelenségre lélekben is felkészülni.

Ehhez a felkészüléshez segíthet hozzá bennünket az a programkínálat, amellyel a Barba Negra igyekszik megacélozni látogatóit a végéhez közelítő év búcsúztatására. Az egyik legizgalmasabb budapesti programhelyszín a két ünnep közé eső hét minden egyes napján tárt kapukkal várja a közönséget. Karácsony napján, december 25-én a Zorall lép fel, 26-a a „régi motorosoké“, hiszen a Dinamitot láthatják a rajongók, hogy aztán 27-én és 28-án a Hooligans dupla karácsonyi koncertje örvendeztesse meg a nagyérdeműt.

Pénteken december 29-e már az ír kocsma- és kalózpunk rajongói kedvéért tart nyitva a Barba Negra, ahol a Paddy and the Rats tácoltat meg mindenkit, a szombat a Twisterrel fellépő Pokolgépé. Aztán vasárnap, december 31-én igazi nagyágyú érkezik, egyenesen Debrecenből Budára: a Tankcsapda segít mindenkit abban, hogy elbúcsúztassa az idei és köszöntse az új évet. Hiszen „ahol a vége, ott az eleje!“ Akár azt is mondhatnánk, hogy aki jegyet vált, egyet fizet, kettőt kap, egyetlen bulit, két évben.

A debreceni együttes számára a december egyébként is tartogat izgalmakat: napokon belül jelenik meg a Tankcsapda vadonatúj DVD-je: az együttes április 28-án adott nagyszabású, különleges koncertet a Papp László Budapest Sportarénában. Ennek a bulinak a teljes felvételét tartalmazza a szombaton megjelenő korong: a 28 dal teljes és vágatlan anyaga mellett az adathordozó tartalmaz egy „hogyan készült“ dokumentumfilmet is.

S ha már Tankcsapda: jövőre, február elején rendhagyó koncertsorozatba kezd az együttes: a Béoldal Turnén egyetlen közismert dalt sem fognak játszani Lukács Laciék. A csapat biztos benne, hogy a dalválasztás a Tankcsapdát jól ismerők és a ritkaságokat kedvelők számára így igazán különleges élmény lesz.

Aki viszont a mindenki számára jól ismert akkordokat szeretné hallani, annak pompás választás egy szilveszteri bulira a Tankcsapda és a Barba Negra.