Kultúra

Jubileumot ünnepelnek a Szegedi Szimfonikusok

Száz és ötven év

A most kezdődő évadában kettős jubileumot ünnepel a Szegedi Szimfonikus Zenekar. Az együttes több bérletsorozattal, gyermekprogrammal várja a közönséget, valamint közreműködik a Szegedi Nemzeti Színház zenés produkcióiban is – közölte Gyüdi Sándor igazgató tegnap a távirati iroda jelentése szerint.

A zenekar elődje száz éve alakult meg, és ötven éve jött létre önálló intézményként. A gyermeksorozat Leopold Mozart Gyermekszimfóniájával kezdődik, a XIV. Szegedi Őszi Zsidó Kulturális Fesztiválon és a Szent Gellért Fesztiválon is fellép majd az együttes. Ezek mellett részt vesznek Tóth Péter Hunyadi Intermezzo című művének bemutatóján, a szegedi teátrumban pedig közreműködnek a Figaro házassága, a Parasztbecsület és a Bolondokháza című operák, a Szaffi című zenés mesejáték, illetve a Valahol Európában című musical előadásánál.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom