Kultúra

Idén is lesz forradalmi forgatag a Hadtörténeti Múzeumban a nemzeti ünnepen

A kiállítások 9 és 18 óra között ingyenesen megtekinthetőek

Múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, hagyományőrzőkkel, népi játékokkal, előadásokkal, kézműves foglalkozásokkal és filmvetítésekkel várja a látogatókat a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeum március 15-én, a nemzeti ünnepen - tájékoztatott az intézmény kedden.

A múzeum idén kilencedik alkalommal szervezi meg Forradalmi Forgatag című rendezvényét, amelynek keretében egész napos programokat kínálnak március 15-e alkalmából a családok számára.

Az ingyenes napon a látogatók 10, 12 és 14 órakor meghallgathatják Az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc katonái és eszközei című előadást, illetve 11, 13 és 15 órakor bejárhatják a Hadtörténeti Könyvtár és a Hadtörténeti Térképtár titkos raktárait.

A kiállítások 9 és 18 óra között ingyenesen megtekinthetőek lesznek. A kézműves foglalkozás keretében a gyerekek huszárcsákót, töltéstáskát, tarsolyt készíthetnek és játékkatonát festhetnek, fémkatonát önthetnek, de ékszerkészítésre is lesz lehetőség.

A rendezvényen a Magyar Szablyavívó Iskola bemutatója mellett, a hagyományőrzők csatabemutatókkal, ágyúlövésekkel, puskasortüzekkel és szuronyharc bemutatókkal szórakoztatnak egész nap.

A Hadtörténeti Múzeum Márványtermében 13 órakor a Kákics Együttes zenés-táncos műsorával, majd a Nemzeti Táncegyüttes 14:30-kor táncházzal várja a kicsiket és nagyokat egyaránt.

A program részletei megtalálhatók a www.militaria.hu, valamint a https://www.facebook.com/hadtorteneti.muzeum/ oldalon - közölték.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom