Kultúra

Elkezdődött az idei Héttorony Fesztivál

Táncház és fényfestészet Makovecz-épületekben

A Makovecz Imre tervezte épületekben világ- és népzenei koncerteket műsorra tűző Héttorony Fesztivál november 20-ig zajlik.

A megnyitót tegnap tartották a Makovecz-központban, ahol Csernyus Lőrinc építész és Makovecz Pál, a Makovecz Imre Alapítvány kuratóriumának elnöke indította a fesztivált, a zárónapon, Makovecz Imre születésének évfordulóján a Budai Vigadóban Herczku Ágnes és zenésztársai Bartók-estjét hallhatja a közönség. Hazai és határon túli települések, Budapest mellett Csíkszereda, Kolozsvár, Szigetvár, Kakasd, Paks, Csenger, Nagygéc, Tokaj és Bak szerepel a helyszínek között, 80 művész, 10 kiállítás, 16 koncert, táncház és fényfestészet várja a látogatókat. A fellépőket a főszervező, Horváth László, a Fonó igazgatója vezetésével elsősorban az intézmény látókörében lévő muzsikusok közül válogatták, de minden évben eljön egy-egy külföldi együttes is, idén például a lengyel Volosi zenekar. A fesztivál nevét Makovecz Imrének az 1992-es Sevillai Expón felépült héttornyú magyar pavilonja adta, a szervezők célja, hogy az általa alkotott helyszíneken zeneszó is hirdesse: a szakrális építészet él.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom