Kultúra

Elhunyt Komlós Péter

Életének nyolcvankettedik évében kedd hajnalban elhunyt Komlós Péter kétszeres Kossuth-díjas hegedűművész. Komlós Péter a Liszt Ferenc Főiskolán 1950 és 1956 között folytatta hegedűtanulmányait, mások mellett Zathureczky Ede és Weiner Leó tanítványaként.

komlos
(Forrás: Wikipedia)

A Komlós vonósnégyest 1957-ben alapította három főiskolai társával, a vonósnégyes 1963-ban vette fel Bartók Béla nevét. Az együttes az alapítása óta eltelt több mint fél évszázad alatt négyezernél több koncertet adott. A Bartók vonósnégyes mellett az Operaház zenekarában is játszott, 1960 és 1989 között a ház koncertmestere volt – írja az MTI. Művészete elismeréseként a Bartók vonósnégyes tagjaként Liszt Ferenc-díjjal, két alkalommal Kossuth-díjjal, valamint Bartók Béla–Pásztory Ditta-díjjal tüntették ki.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom