Kultúra

Egy teli csésze CAFe

Teltházzal zárt a kortárs művészeti fesztivál

Magyarország legnagyobb kortárs művészeti fesztiválján 17 nap alatt csaknem 200 program közül válogathattak az érdeklődők.

A budapesti fesztiválon olyan világhírű előadókkal találkozhatott a közönség, mint Yann Tiersen vagy Krzysztof Penderecki, de először lépett fel Magyarországon a bali népzenét az elektronikával ötvöző Plaid vagy a bécsi rézfúvósok, a Mnozil Brass is.

Számos műnek a rendezvényen volt az ősbemutatója, így például Tihanyi László két egyfelvonásos is most került bemutatásra.

Az összművészeti fesztivál több budapesti helyszínt is érintett, így például a Müpa mellett a Kiscelli Múzeum és a Millenáris park is különleges rendezvényekkel, kiállításokkal várta a látogatókat. Több bemutatott produkció utazik majd később külföldre is, így például a 135 éve született, a fesztiválon kiemelt figyelemmel kezelt Bartók Béla két műve, A kékszakállú herceg vára és A csodálatos mandarin novemberben Ázsia legnagyobb kulturális seregszemléjén kiemelt előadásként szerepel majd.

A vasárnap lezárult rendezvénysorozaton bemutatott színdarabok egy része a továbbiakban is megtekinthető marad – a Vígszínház, a Müpa, az Átrium Film-Színház, a Nemzeti Táncszínház is új műsorokkal várja látogatóit.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom