Kultúra

E hét végén Székely Fesztivál a budai Millenáris Parkban

Gasztronómia és hagyományőrzés

Május 11. és 13. között mintegy százötven erdélyi vállalkozás mutatja be termékeit a Székely Fesztiválon, a budai Millenárison, a díszvendég ezúttal Marosszék lesz – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter tegnap a rendezvényről tartott sajtótájékoztatón Láng Zsolt, II. kerületi polgármester és a társszervező Hagyományok Háza igazgatója, Kelemen László társaságában.

A tárcavezető a minisztérium közleménye szerint hozzátette: a polgári kormány mindig is a teljes Kárpát-medencei magyarságban gondolkodott, a fesztivál az értékes hagyományőrzés, a míves szakmaiság és az igényes szórakozás mellett szorosabbra fűzi a magyarországi és székelyföldi vállalkozások közti kapcsolatokat is. A program szerint a fellépők között lesz a Maros Művészegyüttes, a Magos Zenekar, A Háromszék Táncegyüttes, a Heveder Zenekar és a Bekecs Zenekar, de tartanak dzsesszkoncertet, előadást a marosvásárhelyi szecessziós építészetről, és bemutatnak fotótárlatot is.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom