Kultúra

Czigány György a Stádium új főszerkesztője

Pozsgay Imre alapító főszerkesztő neve a lap impresszumában a jövőben is fel lesz tüntetve

Pozsgay Imre halála után a Stádium főszerkesztői teendőit Czigány György József Attila-díjas költő, író, a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett érdemes művész látja el.

 A lap főszerkesztő-helyettese a jövőben is Petrőczi Éva József Attila-díjas költő lesz, a lapigazgatói feladatok elvégzésére pedig Bognár Nándor újságíró, a TV Híradó és a Magyar Nemzet egykori szerkesztője kapott megbízatást.

Fazekas István felelős szerkesztő elmondta: „A magyarság elveszített egysége szólalt meg Pozsgay Imre által, amikor az 1956-os forradalomról a nemzet színe előtt kimondta az igazságot. Olyan történelmi tett volt ez, amikor egy pillanatra módunk volt a magyar világot együtt s egyben látni. Pozsgay Imre váratlan halála megrendítette a lap munkatársait, de senkinek sem torpant meg a szándéka abban, hogy továbbra is a magyar szellemi összefogás sikerességén munkálkodjon.” Az alapító főszerkesztő neve a lap impresszumában a jövőben is fel lesz tüntetve. A szerkesztőség tagjai változatlanul a valós értékek közös műhelyének tekintik a lapot.

Czigány György - aki az egyre népszerűbb és szakmailag rendkívül tekintélyesnek számító Stádium főszerkesztését örömmel vállalta - 1956-tól 20 évig a Magyar Rádió munkatársa illetve zenei főosztályvezetője volt. Közben rendszeresen orgonált a krisztinavárosi templomban. 1976 és 1996 között a Magyar Televízió munkatársa, 1990 januárja és áprilisa között annak elnökség tagja, 1990-től 1992-ig művészeti producere, 1993 és 1996 között pedig a zenei műsorok stúdióvezetője volt. 1999-től az Írószövetség költői szakosztályának elnöke. 2006-ban Prima Primissima díjat vehetett át, majd rá három évre megkapta a Magyar Örökség díjat is. Az országos folyóirat székhelye továbbra is Százhalombattán marad.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom