Kultúra

André Rieu műholdról

Hazai helyszíneken is látható az idei koncert

Az idén már kilenc magyarországi helyszínen mutatják be André Rieu világhírű holland hegedűművész hagyományos maastrichti koncertjének felvételét, ezek közül Pécsen, Szolnokon és Szegeden július 22-én műholdas, élő közvetítésben láthatja a közönség a fellépést.

Több mint negyvenmillió eladott albumot és DVD-t jegyez a világhírű holland hegedűművész, André Rieu, aki minden év júliusában koncertet ad szülővárosában, Maastrichtban. Az idén már kilenc magyarországi helyszínen lesz látható a nagyszabású hangverseny. A távirati iroda jelentése szerint Pécsen, Szolnokon és Szegeden július 22-én, szombaton műholdas közvetítésen keresztül láthatja élőben a hazai közönség a koncertet, majd Budapesten július 27-én a Pesti Vigadóban, 28-án a Puskin moziban, 29-én a csepeli Kultik Moziban, augusztus 4-én a Várkert Bazárban, szeptember 1-jén a Pólus moziban, július 28-án pedig Szombathelyen vetítik felvételről.A legnépszerűbb keringőklasszikusokból, opera- és operettáriákból, musical- és filmzenedalokból, pop- és világzenei feldolgozásokból összeállított háromórás koncert házigazdája Charlotte Hawkins lesz, aki közvetlenül a koncert befejeztével rövid interjút készít André Rieu-vel, amit kizárólag a mozinézők láthatnak majd. A 2017-es koncert különlegessége, hogy idén ünnepli harmincadik születésnapját az André Rieu által alapított Johann Strauss Orchestra. Ezeken a hangversenyeken a hatvantagú zenekar mellett nemzetközi sztárvendégek, szoprán és tenor énekesek is közreműködnek, Rieu pedig igazi hangszerritkaságon, egy 1732-es Stradivari-hegedűn játszik.

Tavaly hetven országból több mint nyolcvanezren utaztak Maastrichtba, hogy részt vegyenek az élő koncerten, és világszerte további negyedmillió rajongó követte az eseményt a vetítéseken.