Kultúra

Amorf Ördögök: három koncertre újra összeállnak

A csapat május 15-én az A38 hajón lép fel

Májusban és júniusban újra hallhatja a közönség az Amorf Ördögöket, a 2000-es évek első felének népszerű zenekarát, amely három koncert erejéig újra összeáll. Az együttes a fővárosi A38 hajó felkérésére állt össze egy olyan koncertre, amelyen elejétől végéig eljátsszák a Cellux-szimfónia című, tíz évvel ezelőtt megjelent utolsó sorlemezüket.

A május 15-i hajós fellépés előtt egy héttel a veszprémi Expresszóban lesz egy bemelegítő koncert, júniusban pedig a Fishing on Orfű fesztivál vendégei lesznek – mondta Tövisházi Ambrus, az Amorf Ördögök alapítója, billentyűse, énekese, zeneszerzője és producere hétfőn az MTI-nek.

Az 1993-ban alakult, 2000 környékén népszerűvé, majd kultzenekarrá vált csapat zenéjében a diszkó, az elektro, a sanzon, a folk és egyéb stílusok keveredtek meghökkentő, ám igényes módon. A budapesti zenekarnak Tövisházi Ambrus mellett Tariska Szabolcs szövegíró-énekes és Péterfy Bori énekes volt meghatározó tagja.

Objektum doboz

Az Amorf Ördögök 2007-ben elbúcsúzott a közönségtől, az akkori zenekari felállás tagjaiból alakult Péterfy Bori szólólemezének kísérőzenekara, az azóta is folyamatosan működő Péterfy Bori & Love Band. (Közben Tövisházi az Erik Sumo Bandet is üzemeltette 2005 és 2013 között.) Tövisházi Ambrus és Tariska Szabolcs Amorf Lovagok néven 2010-ben gyerekeknek szóló CD-t készített Tócsarobbantó címmel. Idén az Amorf Lovagok is aktivizálódik: Száguldó kabinok címmel a múlt héten új dalt tettek közzé. „A terv az, hogy minden hónap hatodikán új dallal jelentkezünk. Rengeteg ismert és kevésbé ismert vendégénekes fog szerepelni az idei Lovagok-repertoárban” – mondta Tövisházi Ambrus.