Kultúra

Ady a közszolgálati műsorokban

Évfordulós pályázat

Ady Endre halálának századik évfordulója alkalmából a Kossuth rádióban és az M5 tévéadón január 27-én tematikus napon emlékeznek a költőre.

Mucsányi Marianna, a Kossuth rádió csatornaigazgatója az M1 tévéadón tegnap az MTI jelentése szerint azt mondta: arra kérik a hallgatókat, hogy szombat estig telefonon vagy e-mailben kérjenek egy-egy olyan Ady-verset, amelyet szívesen hallanának a műsorban, a költemények óránként hangzanak majd el. A tematikus nap zárásaként délután egy külön műsorban emlékeznek meg az életműről. Siklósi Beatrix, az M5 csatornaigazgatója pedig arról beszélt, hogy rövid bejátszásokkal szeretnének kedvet csinálni Ady verseihez. Emellett pályázatot is hirdetnek az évforduló alkalmából: január 27-től két hónapon át várják határon túlról is a 14 évesnél idősebb jelentkezőket, akik szívesen bemutatnák egy-egy művészeti alkotással az Ady költészetéhez fűződő viszonyukat.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom