Kultúra

A tanúval a színpadon nyit a veszprémi fesztivál

Tavaszi fókuszban a hatvanas évek

Öt produkcióval várja az érdeklődőket március elejétől a 12. Veszprémi Tavaszi Fesztivál. Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója, a program szervezője tegnapi sajtótájékoztatóján a távirati iroda szerint elmondta: a teát­rum négy saját előadása mellett egy vendégproduk­ciót láthatnak az érdeklődők a rendezvényen.

Közlése szerint március 2-án Ivancsics Ilona és társai előadásában láthatja a közönség Jókai Anna Fejünk felől a tetőt című színpadi játékát Kőváry Katalin rendezésében. Tájékoztatása szerint a darab a hatvanas években játszódik egy józsefvárosi házban, négy generáció történetét ismerhetik meg a nézők. Márton Gyula Csinibaba című művét, Tímár Péter filmjének színpadi változatát már­cius 9-én láthatja a közönség, március 10-én pedig Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián zenés játékát, A Pál utcai fiúk című Molnár Ferenc-regényadaptációt. Március 23-án az Egy darabot a szívemből című musical látható, a Máté Péter, S. Nagy István dalai felhasználásával született zenés mű szintén a hatvanas években játszódik, és a fiatalok elvágyódását fogalmazza meg az igazgató ismertetése szerint. A fesztivál záró produkcióját, Marc Camoletti Boeing Boeing – Leszállás Párizsban című vígjátékát március 24-ére tűzték műsorra. Mindezeket megelőzően, a fesztivál nyitányaként február 16-án már bemutatják Bacsó Péter A tanú című kultikus filmjének színpadi változatát is – fűzte hozzá Vándorfi László.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom