Kultúra

A harmadik vízválasztó

A Budapest Parkban mutatja be új lemezét a Margaret Island

Szeptember 10-én jelent meg a Margaret Island harmadik nagylemeze, melyet szeptember 21-én a Budapest Parkban mutat be az együttes.

MI
Fotó: Hegyi Júlia Lily

Meglepetésekben nincs hiány a Füstös Bálint, Lábas Viki és Törőcsik Kristóf alkotta Junior Artisjus díjas szerzőhármas új lemezén: az eddigi irányvonal mellett zeneileg új hangzásokkal, új hangszerekkel is kísérletezett a csapat. A lemez sokszínűségét jelzi, hogy több producer, zenész is közreműködik egy-egy dalban. Többek között a metál színtérről ismert Apey & the Pea frontemberével, Áron Andris Apeyval vagy az elektronikus zenében neves dj-producer JumoDaddyvel és Monkeyneckkel is születtek közös számok, de helyet kapott a lemezen egy korábbi Gerendás Péter-dal is, új köntösbe bújtatva.

„A harmadik lemezről azt szokták mondani, hogy vízválasztó, magában hordozza az újjászületést: témáiban és zeneileg is eddigre tud megújulni, kiforrni egy zenei projekt. Az évek során a mi zenei ízlésünk is folyamatosan változott, így természetes, hogy szerettünk volna új dolgokat kipróbálni, új hangszíneket behozni. Sok szempontból kísérleteztünk: szétszedtük magunkat, majd újra összeraktuk. Persze vannak dalok, amelyek a korábbiakhoz hasonlóak lettek, míg egyesek merőben mások” - meséli Füstös Bálint az új albumról.

Dalszövegeiket tekintve egyre több saját szerzeménnyel találkozhatunk az albumon, de a korábbi Margaret Island-dalokból jól ismert Hujber Szabolcs mellett a zenészlegenda Bródy János, illetve a népszerű kortárs költő-slammer Kemény Zsófi is írt szövegeket az albumra.

„Gondolatiságát, témáit tekintve szerintem egy igazán aktuális, mai anyag született. A mi gondolkodásunk is érettebb lett, talán kritikusabbak is lettünk. Az előző lemezek »napfényes« hangulata után most olyan élményekből, tapasztalásokból is merítettünk, amelyek az utóbbi intenzív években értek minket, és nem csupán vidám pillanatokból táplálkoztak. Az új anyagon teret engedtünk a csalódottságunknak, dühünknek is, amellett, hogy továbbra is abban hiszünk, hogy meg kell látni mindenben az értéket, szépséget és jót. Utóbbiban persze az is nagy segítségünkre van, hogy egy igazán szerető, nyitott és elfogadó közönségünk van, akik pozitív attitűdjükkel továbbra is táplálják bennünk azt a hitet, hogy minden külső nehézség ellenére – akár másokkal összekapaszkodva – ki lehet alakítani magunkban egy nyugalmas belső kis szigetet, ahova a nap végén hazatérhetünk” - fogalmaz Lábas Viki.

Az album befejező munkálatait a nyáron végezték a zenekar tagjai Törőcsik Kristóf basszusgitáros erről a következőket mondta: „Sűrű időszakot tudhatunk magunk mögött, hiszen az album befejező munkálatai a fesztiválszezon kellős közepén zajlottak: amikor épp nem koncerteztünk, akkor a stúdióban voltunk. Annak ellenére, hogy ez nem volt könnyű menet, valahogy mégis inkább feltöltött minket ez az időszak: a fáradtság helyét inkább az alkotás izgalma, azok a mindig vágyott jó kis »flow« élmények vették át. Szerintem a végeredmény egy igazán színes anyag lett, így nagyon várjuk, hogy hogyan fogadja majd a lemezt a közönségünk.”

Az albumról a Hóvirág és a Legszebb szavak című dalok idén megjelent klipjei után a következő videóklip a Járom az utadat című dalhoz készül, melyet még az ősszel megjelentet a csapat.

A lemezbemutató nagykoncert szeptember 21-én a Budapest Parkban lesz, ahol a Margaret Island vendége Antonia Vai és zenekara lesz.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom