Kultúra

A Dal: Freddie nyert a Pioneer című dallal

A 25 éves énekes képviseli hazánkat Stockholmban az Eurovíziós Dalfesztiválon +VIDEÓ

 Freddie és a Pioneer című dal nyerte A Dal 2016 válogatóversenyt szombaton, így a 25 éves győri énekes képviselheti Magyarországot a májusi stockholmi Eurovíziós Dalfesztiválon.

Objektum doboz

A Duna és a Duna World csatornán élőben sugárzott döntőben a nyolc finalista mezőnyét a szakmai zsűri pontozással négyre szűkítette. Freddie előadásában a Pioneer, Oláh Gergőtől a Győz a jó, a Kállay Saunders Bandtől a Who We Are és Petruska dala, a Trouble In My Mind közül a tévénézők választották ki a nyertest és így Magyarsország kedvenc dalát.  A nézőktől a legtöbb zavazatot Freddie és a Pioneer című dal kapta, így ő lehet ott Magyarország képviseletében május 10. és 14. között Stockholmban, az Eurovíziós Dalfesztiválon..

A műsor történetében először szerepelt nemzetközi sztárvendég: a minszki születésű norvég Alexander Rybak nemcsak énekes és hegedűvirtuóz, hanem popsztár is, 2009-ben ő nyerte az Eurovíziós Dalfesztivált. Lesz egy másik extra produkció is, A Dal tavalyi győztese, Csemer Boglárka is fellépett.  

A mai showműsorban vette át díját A Dal 2016-hoz kapcsolódó akusztikus verseny győztese, a ByTheWay, amely Free to Fly című dalával az online szavazatok 39 százalékát kapta. A győztes díja idén is egy akusztikus koncert a Petőfi Rádió sorozatában.