Kultúra

A Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál nyitja az újkori cirkuszművészet jubileumi évét

Január 8. és 14. között a szakma legjobbjai versengenek a fesztivál díjaiért

Az újkori cirkuszművészet megszületésének 250. évfordulóját Európában elsőként a XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál köszönti, amelynek műsorán január 8. és 14. között a szakma legjobbjai versengenek a fesztivál díjaiért - hangsúlyozta Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója a programról tartott hétfői sajtótájékoztatón Budapesten.

"Egy héten keresztül Budapestre figyel a világ" - emelte ki az igazgató, aki elmondta azt is, hogy a Fővárosi Nagycirkuszban négy földrész 15 országának 126 artistaművésze mutatja be A és B programban produkcióit, amelyeket több mint 30 cirkuszigazgató és cirkuszi menedzser tekint meg a közönség mellett.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes kiemelte, hogy az elmúlt években a Fővárosi Nagycirkusz igyekezett megújítani a művészeti ágat "és tette mindezt a legjobb és legminőségibb irányba való haladás szellemében". Hozzáfűzte: egy olyan rangos esemény megrendezése, mint a jubileumi évet nyitó cirkuszfesztivál komoly értéket ad hozzá Budapest kulturális és turisztikai életéhez.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom