Kultúra

Évadnyitás a Trafóban: új terekkel bővültek

Átadták a Lábán Rudolf- és a Halász Péter-díjat

A Táp Színház A Menedék című produkciójával és a Mögöttes hangok zaja című tárlat megnyitójával kezdődik pénteken a Trafó – Kortárs Művészetek Háza 2020/2021-es évada.

Szeptemberben hét premier, két koncert és egy kiállítás várja az érdeklődőket – mondta el Barda Beáta ügyvezető igazgató az évadot bemutató sajtótájékoztatón, Budapesten az MTI tudósítása szerint. A közönség megtekintheti mások mellett a Tünet Együttes, a Dollár Papa Gyermekei, a Compagnie 111 és Kalle Nio előadását, fellép a Mordái és a Compagnie XY. A Mögöttes hangok zaja című tárlaton Lawrence Abu Hamdan, Andreas Fogarasi, Roman Stetina és Imogen Stidworthy munkái láthatók. Idén akadálymentesített mosdóval és raktárterülettel is bővült az intézmény, az emeleten negyven négyzetméteren kisterem, az épület tetején pedig zöldtető létesült. A beruházás önerőből valósult meg. A sajtótájékoztató után átadták a magyar kortárstánc legjobbjainak elismerésére alapított Lábán Rudolf-díjat és a Halász Péter-díjat. Lábán Rudolf-díjban részesült Cuhorka Emese és Molnár Csaba Mestermunka, valamint a Collective Dope és Jenna Jalonen BEAT – I just wish to feel you című munkája, különdíjat ítéltek oda a Műhely Alapítványnak. Halász Péter-díjban részesült a Mesebolt Bábszínház és a Kőszegi Várszínház A boldog herceg című előadása , az I I T T H H O O N N Somló Dávidtól és Vass Imrétől, a K2 Színháztól a Karnevál, a Kertész utcai Shaxpeare-mosó az Örkény Színháztól, Cserne Klára Kő-kő-kő, valamint Igor és Ivan Buharov az Örök Szándékmező Hangolás című produkciója. (KV)

Kapcsolódó írásaink

Novemberben lesz az Őszi Tárlat

ĀIdén nem október első hétvégéjén, hanem november második felében nyit Magyarország legnagyobb múltra visszatekintő kortárs képzőművészeti kiállítása