Kultúra

Bogányi Gergely turnéra indul

Kárpát-medencei koncertturnéra indul – ezt maga a Kossuth- és Liszt-díjas Bogányi Gergely zongoraművész jelentette be tegnap a Pesti Vigadóban.

Bogányi Gergely turnéra indul
Bogányi Gergely turnéra indul
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Mint elmondta, a húsz hangverseny különlegessége, hogy minden alkalommal más műsort ad elő, összesen tizenhárom zongoraversenyt és sok szólóművet játszik. „A koncertsorozat egész életem művészetének egyfajta összessége” – hangsúlyozta Bogányi. Azt is hozzátette, a hangversenyek nagy része Magyarországon lesz, de az egész Kárpát-medencében, így a Felvidéken, Erdélyben és Délvidéken is fellép. A zongoraművész még felidézte, hogy legutóbb, 2010-ben tízkoncertes sorozaton játszotta el Chopin összes zongoradarabját. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt hangsúlyozta, Bogányi Gergely a nemzeti összetartozás évében a zongorajátékával köti össze a Kárpát-medencében több részre szakadt magyarságot.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom