Kultúra

Egyfelvonásosok kora

Műfaji kitérő az Operettben

Két egyfelvonásos darabot mutatott be szombaton a Budapesti Operettszínház a Raktárszínházban, az Anne Frank naplója című monooperát és A képfaragó című táncjátékot.

Kiss-B. Atilla főigazgató az MTI szerint úgy fogalmazott, ez továbblépés az operettszínház életében, hiszen műfaji kitérőt tesznek. Grigori Fried Anne Frank című monooperájának címszereplője Süle Dalma, karmestere Pfeiffer Gyula, rendezője Rátóti Zoltán, aki kiemelte: a mű és az előadás is mély és erőtejes hitvallás az élet nagyszerűsége mellett. Dubrovay László zeneszerző A képfaragó című művéről Kiss-B. Atilla elmondta: a darabot Gáli József írása inspirálta, amelyet neki írt. Kiemelte: Vincze Balázs rendező-koreográfus új műfajt, kamara-táncszínházat hozott létre. A bemutatón a címszerepet Sík Milán, a modellt Ottlik M. Laura alakította, mellettük Szanyi Tamás, Széphalmi Pál és Bedő Dorisz táncol a produkcióban, amelynek további szereposztásaiban Kozmér Alexandra és Gallai Zsolt is színpadra lép. Bejelentették azt is: közös megegyezéssel távozik a színháztól az Operettszínház teljes arculatváltását és intézményi működési megújítását sikeresen levezénylő Kriza Zsigmond ügyvezető igazgató. Az intézmény az elmúlt egy évben több mint hatszáz színházi előadás mellett nemzetközi sajtóvissz­hangot kiváltó, sikeres külföldi turnékon is járt – tudatta a színház vezetése a Magyar Távirati Irodával.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom