Kultúra

Elmaradnak az Eiffel Műhelyház februári előadásai az átépítési munkálatok miatt

Készül a Bánffy Terem

Megváltozik az Eiffel Műhelyház programja, a 2020 februárjára meghirdetett előadások elmaradnak, ezeket április végéig pótolja az Opera – olvasható a Magyar Állami Operaház pénteki közleményében.

A Kőbányai úton, az egykori MÁV Északi Járműjavító területén kialakított, 400 fős új játszóhely építési munkálatai a végükhöz közelítenek: az állítható nézőterű Bánffy Terem padlózását a kivitelező a hétvégén fejezi be, a zenekari árok és a színpad minden gépezetének beszerelése befejeződött. Azonban a biztonságos és komfortos működés érdekében a közönség fogadása csak márciustól lehetséges. Mint írják, a csütörtökön megtartott szemlét követően az intézmény vezetése az üzemi tesztek és terhelési próbák zavartalan lebonyolítása érdekében azt a döntést hozta, hogy a pormentes állapot eléréséig nem tart előadásokat az új létesítményben. A módosítások A Mester és Margarita és a Ments meg, Uram! című operabemutatókat, valamint a KFM modern balettest premierjét, továbbá A kairói lúd, avagy a rászedett vőlegény című Mozart-pasticciót, Siegfried-idill, avagy Egy barátság vége/Krizantémok című Szálinger-egyfelvonásosokból álló estet, A telefon, a VIII. Henrik és A színigazgató című egyfelvonásos, víg vokális műveket egybe foglaló Tavaszi tekercs előadásait érintik. A megváltott jegyek visszaválthatók vagy becserélhetők az új időpontokra, amelyekről az Opera honlapja a jövő héttől nyújt bővebb felvilágosítást. A változás nem érinti az Erkel Színház előadásait és az Eiffel Műhelyházba korábban meghirdetett más programokat.
 

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom