Kultúra

Kitüntették Kolozsváron Szilágyi Istvánt és Tompa Gábort

Az erdélyi magyar kultúráért

Erdélyért életműdíjat adott át Kolozsváron szerdán Szilágyi István írónak (képünkön) a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és a Kós Károly Akadémia Alapítvány.

Kitüntették Kolozsváron Szilágyi Istvánt és Tompa Gábort
Szilágyi István
Fotó: MH

Utóbbi vezetője, Markó Béla hangsúlyozta: egy díj értékét az adja, kik kapják meg. Hozzátette: Szilágyi az ötödik, aki átvehette, előtte például Kántor Lajos irodalomtörténész vagy Csíki Boldizsár zeneszerző kapta meg az elismerést. Karácsonyi Zsolt, a Helikon folyóirat főszerkesztője méltatásában kiemelte: Szilágyi István műveiben a lélek megmaradása a kérdés. Átadták az erdélyi magyar kortárs kultúráért díjakat is: Tompa Gábor rendezőnek, a Kolozsvári Állami Magyar Színház igazgatójának, Lövétei Lázár László költőnek és Újvárossy László grafikusnak.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom