Kultúra

Új magyar zeneművek az Erkel Színházban

Kortárs Opera Showcase

Kortárs Opera Showcase címmel három új magyar operából mutat be részleteket a Zeneakadémiával közösen a Magyar Állami Operaház szerdán, a magyar kultúra napján az Erkel Színház Bernáth Büféjében.

Új magyar zeneművek az Erkel Színházban
Erkel Színház
Fotó: MH

A produkciók részletei dramatizált formában, zongorakíséret mellett, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem énekszakos hallgatóinak tolmácsolásában csendülnek fel. Az előadásokat Meláth Andrea operaénekes, Ókovács Szilveszter, az Opera főigazgatója és Kocsár Balázs, az Opera főzeneigazgatója értékeli. Az ingyenes, regisztrációhoz kötött programot a Facebookon élőben közvetítik. Az est nyitódarabja Fehér György Miklós Két part között című alkotása, amelyben II. Rákóczi Ferenc száműzetéséből merített ihletett Csabai Máriával közös librettója nyomán. Ezt követi Andrássy Frigyes Ady Endre halálának centenáriumára készült Ady és Léda című operája, amelynek librettója Ady költeményein, valamint eredeti leveleken és naplóbejegyzéseken alapul. A záródarab Karosi Bálint Lonely Hearts (Magányos szívek) című alkotása, amelynek szövegkönyvét Almási-Tóth András jegyzi.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom