Kultúra

Online streamingszolgáltatást indított az Operaház

A magyar opera napja

Útjára indította tegnap, a magyar opera napján a Magyar Állami Operaház saját streaming szolgáltatását a legnépszerűbb online felületeken, ahol a dalszínház felvételeivel magyar operaszerzők műveit kívánja népszerűsíteni.

Ezt Ókovács Szilveszter, az intézmény főigazgatója jelentette be az Erkel Színházban az emléknapon rendezett ünnepségen. Ókovács azt is elmondta, az intézmény százharmincötödik, jubileumi évében az örökös tagok számát harmincötre emelték, így idén Mészöly Katalin és Rohonyi Anikó magánénekesek, valamint Szumrák Vera balettművész részesülhetett az Opera legmagasabb elismerésé­ben. Ercse Margit és Szőnyi Ferenc operaénekeseket pedig posztumusz választották az örökös tagok közé. Ugyancsak az ünnep alkalmából Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár miniszteri elismerő oklevelet adott át Nagy Krisztián főstatisztavezetőnek, Karczag Márton főemléktárosnak, Szick János fődíszletasztalosnak és Resz Miklós szcenikai vezetőnek az intézményben huszonöt évig végzett munkájáért. Emellett átadták az Opera belső díjait és jubileumi gyűrűit is. Az esemény előtt a Magyar Táncművészeti Egyetem képviseletében Bolvári-Takács Gábor rektor és Ókovács Szilveszter aláírták a két intézmény között született együttműködési megállapodást is. Erkel Ferenc születésnapjára emlékezve 2013 óta tartjuk november 7-én a magyar opera napját.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom