Kultúra

Megjelent az Inspiráló Biblia, amely főként a fiatalokat szólítja meg

Új dimenziók a Szentírás tanulmányozása területén

Hosszas előkészítő munka után idehaza is megjelent a több nemzetközi rangos elismerést is magáénak tudó Inspiráló Biblia, amelynek hivatalos bemutatóját szerda este tartották Budapesten.

Megjelent az Inspiráló Biblia, amely főként a fiatalokat szólítja meg
Megjelent az Inspiráló Biblia, amely főként a fiatalokat szólítja meg
Fotó: MH

A Veritas és a Harmat Kiadó közös gondozásában megjelent kötet népszerűsége abban is rejlik, hogy újszerű megközelítésével, az Igére való reflektálásra is alkalmas felületekkel, valamint több mint négyszáz színezhető kreatív illusztrációval is segíti a Szentírás szövegében való elmélyülést. Az Inspiráló Biblia elsősorban a fiatalokat és a krea­tív technikákat kedvelőket kívánja megszólítani. Herjeczki Kornél, a Harmat Kiadó igazgatója a könyvbemutatón kiemelte: ma a kereszténységen belül is számos szubkultúra él egymás mellett, és a kreativitásra nyitott emberek felé ezzel a könyvvel még közelebb hozható Isten igéje. Győri Tamás József evangélikus lelkész, a kötet szerkesztője elmondta: a hagyományos igemagyarázat mellé a kreatív alkotást is társítva más élménnyé válik a Szentírás meghallása. Majd hozzátette, ezek a technikák köztudottan a lelki krízisek, depresszió, trau­mák feldolgozásában is segítenek, a mentális egészséghez is hozzájárulnak. A tervek szerint a közeljövőben országszerte inspiráló műhelyek is indulnak.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom