Kultúra

Magyar kötetek a 71. frankfurti vásáron

Csaknem négyszáz mű a szemlén

Számos magyar kiadó mutatkozik be csaknem négyszáz kötettel a 71. Frankfurti Könyvvásáron október 16. és 20. között a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) által rendezett kiállításon.

A MKKE mellett társkiállítóként a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) és a Stuttgarti Magyar Kulturális Intézet képviseli Magyarországot az idei Frankfurti Könyvvásáron, amelynek díszvendég országa Norvégia. A magyar kiadók bemutatkozásának helyet adó stand terveit a Demeter Design Studio készítette. Az alkotókat a Bauhaus tektonikus térrendszerei, kísérleti grafikai irányzatai inspirálták. A mobil térelválasztóként funkcionáló molinókon magyar írók kezei sejlenek fel, amelyek egy interaktív animációban kelnek életre.  A magyar stand hivatalos megnyitója október 17-én, csütörtökön lesz. Az eseményen Gál Katalin, az MKKE elnöke és Dr. B. Szabó Dezső, a Stuttgarti Magyar Kulturális Intézet vezetője köszönti az érdeklődőket – írta az MTI.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom