Kultúra

Ma temetik el Sára Sándor filmrendezőt

Végső búcsú

Sára Sándor Kossuth-nagydíjas filmrendező, operatőr, a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja búcsúztatóját ma 15 órakor tartják a budapesti Szent István Bazilikában, a katolikus egyház szertartása szerint.

Ma temetik el Sára Sándor filmrendezőt
Sára Sándor
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A gyászmisét Snell György püspök mutatja be. Sára Sándor, az egykori Duna Televízió első elnök-főigazgatója életének 86. évében, szeptember 22-én hunyt el. Az MTI tegnapi közleménye szerint a nyolcvanas évek legnagyobb hatású, ma már felbecsülhetetlen forrásértékű tanúságtevőket megszólaltató dokumentumfilmes irányzat megteremtője. Munkái az évtizedekig elhallgatott legsúlyosabb tragédiákról, a 20. századi történelem különböző diktatúráinak kiszolgáltatott emberek szenvedéseiről tudósítottak. A művészt az Emberi Erőforrások Minsztériuma, az MMA, az MTVA és a DUNA Médiaszolgáltató Zrt. saját halottjának tekinti.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom