Kultúra

Meghalt Szaxi Maxi

Hatvanhét esztendős korában elhunyt Fekete Gyula, művésznevén Szaxi Maxi, a Hungária és a Dolly Roll egykori énekes-szaxofonosa.

Meghalt Szaxi Maxi
Szaxi Maxi 67 éves volt
Fotó: Facebook

„Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a mai napon Fekete Gyula, Szaxi Maxi, hosszú küzdelem után úgy döntött, hogy pihenni tér. Köszönjük, hogy megtanítottál bennünket szívvel élni és oroszlánként harcolni!” – írta gyászoló családja.

Szaxi Maxi a Hungária 1983-as felbomlása után lett a Dolly Roll tagja. 1990-ben kezdett önálló karrierbe, amikor megjelentette Rock 'N' Roll Maximix című lemezét. Később, 2006-ban Ami jó, az jó címmel adott ki újabb önálló lemezt.

1992-ben megalapította a Maximusic Kiadót, majd szólóműsorával és a rajta kívül öt másik zenésszel közösen beindított Szaxi Maxi Music Banddel vállalt fellépéseket.

2010-től egy luxushajó zenekarában dolgozott, ahol egyszer hirtelen rosszul lett, és nyaktól lefelé lebénult. Helikopterrel kellett kórházba szállítani, életmentő műtétet végeztek rajta, és egy ideig mesterséges kómában is tartották. Később úgy tűnt, javul az állapota, ám a szervezet most feladta a küzdelmet.