Kultúra

Világzenei fesztivál a balatonboglári szabadstrandon

Gazdag programkínálat a Babel Soundon

Hétfőn kezdődik a Babel Sound világzenei fesztivál a balatonboglári szabadstrandon, ahol az egy hétig tartó rendezvényen negyvenhat, tizennyolc különböző országból – például Argentínából, Indiából, Szenegálból és Chiléből – érkező fellépő szórakoztatja majd a közönséget – közölte az MTI.

Az ingyenes fesztivál alapvetően nem tömegfesztiválként, hanem kulturális rendezvényként határozza meg önmagát. A szervezők célkitűzése, hogy különböző országok előadói bemutassák saját népszokásukat és művészetüket, valamint hogy találkozhassanak eltérő kultúrák képviselőivel, ezáltal esetleg új formációk és produkciók alakulhassanak. A fesztivál családias jellegű, a szervezők a legkisebbekre is gondolnak: számtalan gyermekprogrammal készülnek. A világzenei fesztiválon a zenei produkciók mellett többek között flamencotáncház, gasztro­nómiai programok és indiai játszóház is várja az érdeklődőket. Az elmúlt évek fellépője volt többek között Boban Markovic és Paloma Povedano is, idén koncertet ad a bolgár népi hagyományokból építkező Belonoga (polgári nevén: Gergana Dimitrova) énekesnő és zenekara.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom