Kultúra

Rudolf Nurejevre emlékező installációt avatnak Budapesten

Hírességek relikviái

Feledy Balázs író és Tunyogi Henriett Londonban élő filmrendező avatja fel ma a budapesti La Perle Noire étteremben azt az In memoriam Rudolf Nurejev című, Fürjesi Csaba festőművész készítette műalkotást, amelyben a világhírű orosz balettművész személyes relikviái láthatóak, többek közt a Tűzmadárban viselt spicc-cipője.

A szervezők közleményéből kiderül, hogy az étterem tőszomszédságában található a Hajós Alfréd tervezte Andrássy Hotel, ahol 1992-ben lakott a művész. A kompozíciót Kárpáti Tamás újságíró Hungarikonok-Worldikonok gyűjteményének olyan darabjaival együtt állítják ki, mint például Puskás Ferenc ballábas cipője, Kodály Zoltán metronómja, André Kertész fényképezője, John Lennon sálja vagy Niki Lauda baseballsapkája.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom