Kultúra

A holland orvostudományi múzeum lett Európa legjobb közgyűjteménye

Az év kiállítóhelye

A leideni Rijksmuseum Boerhaave, a holland nemzeti tudományos és orvostudományi múzeum nyerte el Az év európai múzeuma díjat, amelyért tizenhét ország negyven kiállítóhelye versengett idén.

Az elismerésre a Magyar Nemzeti Múzeum Málenkij robot-emlékhelyét is esélyesnek tartották, de a finalisták közt szerepelt például a tamperei Mumin Múzeum, a billundi Lego Ház, a frankfurti Történeti Múzeum és a Brit Motormúzeum is. A zsűri méltatta, hogy az intézmény a széles közönséget is bevonja a mai kort foglalkoztató fontos tudományos és etikai kérdések megvitatásába. Az év európai múzeuma díjat 1977-ben alapították, az idei díjkiosztót egy háromnapos konferencia zárórendezvényeként tartották a hétvégén Szarajevóban.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom