Kultúra

Angol nyelvű színjátszó-találkozó kezdődik holnap a debreceni színházban

Versenyen kívül

Három hazai és öt külföldi színjátszó csoport mutatkozik be nem versenyben, de nemzetközi szakértői csoport értékelése mellett a debreceni Csokonai Nemzeti Színházban, a holnap kezdődő angol nyelvű színjátszó-találkozón.

Az MTI-hez eljuttatott tegnapi tájékoztató szerint a magyar fellépők mellett romániai magyar, továbbá ukrán és cseh, illetve két német csoport lép majd színpadra. Az előadások nyilvánosak, és ingyenesen lesznek látogathatók. A Csokonai Nemzeti Színház és az előzetes számítások szerint legkésőbb 2022-re elkészülő Latinovits Színház is készen áll az idegen nyelvű vagy idegen nyelven feliratozott darabok bemutatására, a teátrum márciusban indította útjára programját, amelyben egy-egy előadás angol felirattal tekinthető meg – emlékeztet a közlemény. A dokumentum kitér arra is, hogy a legnagyobb debreceni kőszínház tizenharmadik éve sikerrel rendezi meg a Deszka Fesztivált, ahol a határon túli előadások szintén a program részét képezik, de rendszeresen helyet ad egyedi vendégjátékoknak is, a Debreceni Egyetemen pedig önálló színházi társulat működik.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom