Kultúra

Már kaphatóak jegyek a Machine Head koncertjére

A hét legnagyobb metálzenei bejelentése volt, hogy a Machine Head idén egy komplett turné keretén belül ünnepli a ma már klasszikusnak számító Burn My Eyes album két és fél évtizedes jubileumát. A banda Budapestet is útba ejti a turné keretében, jegyek már kaphatóak az októberi bulira.

Már kaphatóak jegyek a Machine Head koncertjére
Machine Head
Fotó: Internet

Robb Flynn frontember és Jared MacEachern basszusgitáros nemcsak megidézi a 25 éve rögzített albumot, ráadásnak visszahívták az akkori felállás két tagját, Logan Mader gitárost és Chris Kontos dobost, a Machine Head klasszikus felállásának oszlopos tagjait is.

A hazai Machine Head-fanatikusok máris készülhetnek a szinte biztosan egyszeri és megismételhetetlen bulira, amely október 20-án lesz a Barba Negrában. A jegyek péntek délelőtt 10 órakor kerülnek forgalomba.

A Machine Head debütáló albuma 1994. augusztus 09-én jelent meg. A lemez akkora siker volt világszerte, hogy az 1980 óta működő Roadrunner Records legsikeresebb kiadványaként tartották számon egészen 1999-ig. A Burn My Eyes minden értelemben klasszikus. A korszak kemény rock és metálzenei színterén annyira újnak és frissnek számított zenéjével, mondanivalójával, hangzásával és persze Flynn karizmatikus egyéniségével, illetve karcos orgánumával, hogy később egy komplett metálnemzedékre lett hatással. Zenekarok százai próbálták másolni vagy követni a stílust, ezzel a Machine Head nagyon hamar a műfaj egyik meghatározó zenekarává vált. Ha ma kellene divatos kifejezéssel megfogalmazni azt, hogy mit alkottak meg a kilencvenes években, akkor csak annyit mondanának rá a zeneipari kritikusok, hogy egy új, izgalmas és kreatív innovációt hoztak be a heavy, pontosabban thrash metalba.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom