Külföld

„Washingtonnak pár napja van arra, hogy elkerülje a kereskedelmi háborút”

"A labda az amerikai térfélen pattog" - mondta a francia pénzügyminiszter

Az Egyesült Államoknak csak pár nap mérlegelési ideje van arra, hogy ne robbantson ki kereskedelmi háborút szövetségeseivel - mondta szombaton Franciaország pénzügyminisztere Kanadában, sajtótájékoztatón. 

Bruno Le Maire azután nyilatkozott, hogy tanácskozott a hét legfejlettebb országot tömörítő, úgynevezett G-hetek pénzügyminisztereivel egy kanadai üdülőhelyen, Whistlerben. 

Szavai szerint Washingtonon múlik, hogy lépjen a vámok miatti feszültség enyhítése felé. Hozzátette, hogy az Európai Unió kész intézkedéseket hozni válaszul az új amerikai acél- és alumíniumvámokra, ugyanakkor megjegyezte, hogy még mindig van pár nap a szükséges lépésekre a hetek csoportján belüli kereskedelmi háború elkerüléséhez.

"A labda az amerikai térfélen pattog" - mondta a francia pénzügyminiszter.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom