Külföld

Volt ügyvédje, Michael Cohen szerint Donald Trump nem mond igazat

„Donald Trump nem csupán hogy tudott a kifizetésekről, hanem ő adott utasítást. Tudta, hogy ez helytelen”

Korábbi személyes ügyvédje, Michael Cohen pénteken  azzal vádolta Donald Trump amerikai elnököt, hogy nem mond igazat. 

Cohen először szólalt meg a nyilvánosság előtt azóta, hogy három éves börtönbüntetésre ítélték, amit 2019 márciusában kell megkezdenie. 
   

Trump előző mapi állításait. Az elnök ugyanis - egy nappal Cohen í elítélése után - Twitter-bejegyzésében azt írta,: soha nem adott utasítást volt ügyvédjének arra, hogy hallgatásukért fizessen pénzt két nőnek, akik azt állították hogy évekkel korábban viszonya volt Trumppal. Az elnök ezt a Fox televíziónak adott interjújában is megerősítette. 

Donald Trump nem csak tudott a kifizetésekről, hanem ő adta arra az utasítást - állította az ABC-nek Cohen. Elmondta, hogy Trump vállalatbirodalmában semmi nem történhetett a későbbi elnök tudta nélkül. 

A volt ügyvéd leszögezte: Donald Trump nem csupán hogy tudott a kifizetésekről, hanem ő adott utasítást. "Tudta, hogy ez helytelen" - mondta Cohen. 

Az újságíró kérdésére, hogy vajon miért kellene most hinni neki, amikor korábban rajongott Trumpért, Cohen azzal válaszolt: mert Robert Mueller, a különleges vizsgálóbizottság vezetője szerint mindaz, amit a nyomozóknak is elmondott, "hitelt érdemlő".      Cohen igennel válaszolt  George Stephanopoulosnak, az ABC újságírójának,  Bill Clinton  korábbi elnök volt kommunikációs igazgatójának arra a kérdésére, vajon Trump még mindig hazudik-e. Cohen szerint  senki nem hisz az elnök  védekezéseinek.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom