Külföld

Újabb okmányhamisító bűnbandát számolt fel a görög rendőrség

A bűnbanda minden egyes hamis okmányért 5-8 ezer eurót (1,6-2,5 millió forintot) kaszált

Hamis útleveleket és úti kmányokat előállító bánbandát számolt fel a rendőrség Görögországban - közölték a dél-európai ország hatóságai csütörtökön. A hamis okmányokat migránsoknak adták el, akik így próbáltak más európai országokban továbbutazni.

A görög rendőrség nem hozta nyilvánosságra az akció során letartóztatott hat gyanúsított nevét és nemzetiségét. Azt elárulta viszont, hogy a bűnbandán az Athén egyik negyedében végrehajtott akció keretében ütöttek rajta. A negyedben több ezer migráns tartózkodik, burjánzik az embercsempészet - jegyezte meg a hírt közlő dpa német hírügynökség.

A bűnbanda minden egyes hamis okmányért 5-8 ezer eurót (1,6-2,5 millió forintot) kaszált.

Az utóbbi hónapokban több száz migránst tartóztattak le Görögországban és Németországban, mert hamis okmányokkal utaztak.

A görög rendőrség július végi tájékoztatása szerint több tucat migránst tartóztattak le, akik hamisított útlevelekkel és személyi igazolványokkal próbáltak Németországba, Franciaországba és más nyugat- és közép-európai országokba tartó légi járatokra felszállni Kréta repülőterein. 

A görögországi turista időszak alatt nem ritka, hogy a görög rendőrség hamis okmányokat birtokló migránsokat fog el. Az embercsempészek jól jövedelmező üzletet csináltak az okmányhamisításból, mióta az Európába irányuló balkáni migránsútvonalat lezárták. 

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom