Külföld

Több tucatnyian tiltakoztak Trump ellen

Eltorlaszolták a forgalmat egy arizonai kampányrendezvényénél

Az Egyesült Államokban Donald Trump republikánus elnökjelölt-aspiráns ellen tiltakozók tucatjai torlaszoltak el egy közutat, amelyik egy szombati Trump-kampányrendezvény helyszínéhez vezetett az Arizona állambeli Phoenix városának közelében  - számolt be a Fox News konzervatív amerikai hírtelevízió.

A demonstrációról készített felvételek tanúsága szerint tiltakozók egy csoportja autókkal állta el a rendezvényre igyekvő járművek útját, valamint "Dump Trump" (Kukába Trumppal) és "Shut Down Trump" ("Zárjuk le" Trumpot) feliratokat emeltek a magasba.

A republikánus elnökjelölt-aspiráns kampányrendezvényeit az utóbbi időben többször is tiltakozók szakították meg. Egy chicagói gyűlés végül elmaradt, miután Trump követői és ellenzői heves szóváltásba keveredtek egymással és tettlegességre is sor került, még jóval azelőtt hogy a milliárdos színpadra lépett volna.

Trump szombaton a tervek szerint az arizonai Maricopa megye seriffje, Joe Arpaio társaságában jelenik meg a rendezvényen, aki az illegális bevándorlók agresszív összeterelése és olyan taktikák miatt vált ismertté konzervatív körökben, mint az, hogy körzetében az őrizeteseknek kötelező rózsaszín alsónadrágot viselniük és bevezette a rózsaszín foszforeszkáló bilincsek használatát.

A CNN amerikai hírcsatorna közölte, New York-ban is utcára vonultak a Trump-ellenes tüntetők. Közülük néhányan vizespalackokkal dobálták meg a rendőröket, akik megpróbálták őket az autóforgalmon kívül tartani. A hatóságok paprikasprayt vetettek be, és néhány embert őrizetbe vettek.