Külföld

Több mint 300 migránst mentettek ki csónakjaikról a spanyol hatóságok

A műveletben számos mentőhajó vett részt

Háromszázhatvanegy, Spanyolország partjai felé tartó migránst mentettek ki kilenc csónakról szerdán a spanyol fejlesztési minisztérium alá tartozó Tengerbiztonsági és Mentési Egyesület (SASEMAR) tagjai.

Százharmincöt migránsra öt csónakban a Gibraltári-szorosban, 226 migránsra négy csónakban az Alborán-tengeren bukkantak rá.

A műveletben számos mentőhajó vett részt, amelyek folytatják a keresést további illegális bevándorlók után kutatva.

Az év eleje óta jelentősen megnőtt a tengeren keresztül Spanyolországba érkező migránsok száma, különösen a közép-földközi-tengeri útvonal nyári lezárását követően.
 

Az ENSZ-szel kapcsolatban álló kormányközi szervezet, a Nemzetközi Migrációs Szervezet legfrissebb adatai szerint több mint 25 ezer embert mentettek ki a Földközi-tenger nyugati térségében augusztus 12-ig.
    Június eleje óta 17 ezer migráns érkezett a spanyol partokhoz, naponta átlagosan több mint kétszáz.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom