Külföld

Több mint 200 afrikai migráns hatolt át a kerítésen Melillánál

Többen - közöttük egy rendőr - megsebesültek

Több mint 200 illegális afrikai bevándorló hatolt át erőszakkal Marokkóból Melilla spanyol beékelődésbe, többen - közöttük egy rendőr - megsebesültek - közölték a hatóságok.

Kétszázkilenc, Fekete-Afrikából érkezett és Európába tartó bevándorló hatolt át szombat délután a kettős kerítésen - áll a melillai kormányhivatal közleményében.

A rendőrt egy bevándorló támadta meg a kerítés megmászásához használt horoggal, amikor az útjukat akarta állni - olvasható a közleményben.

Az afrikai bevándorlók gyakran horgokkal vagy szöges talpú cipőben próbálnak meg áthatolni a falon.

Négy bevándorlót kisebb sérülésekkel kórházba szállítottak.

A spanyol médiában közzétett telefonos videofelvételeken látni lehetett, amint bevándorlók egy csoportja a város utcáin fut. Őket később egy befogadóállomáson helyezték el.

A határt két, hat méter magas, acélkábelekkel megerősített drótkerítés védi.

Afrikai bevándorlók gyakran próbálnak meg a marokkói Melillából és Ceutából Európába jutni. A két spanyol beékelődés az egyetlen szárazföldi átjáró Afrika és az Európai Unió között.

Az elmúlt években bevándorlók ezrei próbáltak meg áthatolni a 12 kilométer hosszú melillai és a 8 kilométer hosszú ceutai határon a drótkerítésen áthatolva, a tengerpart mentén úszva vagy járművekben elrejtőzve. Tavaly rekordszámú - közel 22 900 - afrikai próbált meg Spanyolországon keresztül Európába jutni a Frontexnek, az EU határőrizeti szervének adatai szerint.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom