Külföld

Teherán válaszolni fog az izraeli agresszióra egy iráni politikus szerint

Szíriai bázisok elleni támadásokban vesztette életét több iráni tanácsadó

 Irán megfelelő helyen és időben válaszolni fog az izraeli agresszióra - mondta kedden egy magas rangú iráni illetékes Damaszkuszban, miután szíriai katonai bázisok elleni csapásokban több iráni tanácsadó életét vesztette.

Vasárnap legalább 26 ember halt meg azokban a rakétatámadásokban, melyek a szíriai kormányerők több támaszpontját érték, s melyeket Damaszkusz és Teherán feltételezése szerint Izrael hajtott végre. Az áldozatok többsége iráni volt. Tel-Aviv nem erősítette meg, hogy Izrael lőtte ki a rakétákat, de a zsidó állam a legtöbbször nem nyilatkozik szíriai műveleteiről.

"A cionista képződmény tanácsadóink elleni agressziója feljogosít minket arra, hogy válaszoljunk" - jelentette ki Alláeddín Burúdzserdi, a teheráni parlament külügyi bizottságának elnöke damaszkuszi látogatása végén tartott sajtótájékoztatóján. A politikus emlékeztetett, hogy az iráni katonai tanácsadók a szíriai kormány meghívására érkeztek az országba.

Izraeli vezetők korábban többször figyelmeztették Teheránt, hogy nem fogják megengedni, hogy Irán kiterjessze befolyását Szíriában.