Külföld

Szeptember végéig több mint 41 ezren érkeztek Spanyolországba

A tárca honlapján közzétett adatsor szerint január és szeptember között számuk 143 százalékkal nőtt az előző év hasonló időszakához viszonyítva

Az év első kilenc hónapjában több mint 41 ezren érkeztek illegálisan Spanyolországba tengeri és szárazföldi úton összesen - közölte a spanyol belügyminisztérium kedden.

A tárca honlapján közzétett adatsor szerint január és szeptember között számuk 143 százalékkal nőtt az előző év hasonló időszakához viszonyítva, amikor is mintegy 17 ezer illegális bevándorlót regisztráltak.

A Földközi-tenger felől közülük több mint 36 ezren érték el a spanyol partokat, ami háromszoros növekedés jelent tavalyhoz képest. 

Szárazföldön, az észak-afrikai spanyol exklávék, Ceuta és Melilla területére összesen mintegy 4900-an jutottak be jogosulatlanul szeptember végéig, 4 százalékkal, azaz 199-cel többen mint egy évvel ezelőtt.

Melillában 13 százalékos volt a határsértők számának növekedése, Ceutában viszont mintegy 10,5 százalékkal csökkent a számuk a múlt évhez képest - derült ki a minisztérium adataiból.