Külföld

Soros-zsúr lett Sargentini és a balliberális ellenzék tüntetése

Varga Judit: Alig 80 ember vett részt a brüsszeli demonstráción

Nem valószínű, hogy így képzelték el a Sargentini-jelentés támogatói azt a „Népfrontot”, amelyről már oly sokat beszéltek - írta Varga Judit európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár a tegnapi brüsszeli sorosista tüntetésről.

Az államtitkár Facebook oldalára töltötte fel a fotót, melyen Judith Sargentini, az Európai Parlament szélsőségesen bevándorláspárti politikusa és Magyarország lejáratókampányának szerzője szerepel, körülötte pedig megjelentek a magyar ellenzék EP-képviselői.

A rendezvényen a ferdítésektől és valótlanságoktól hemzsegő Sargentini-jelentésből már jól ismert vádaskodáson kívül semmi új nem hangzott el. Ezért is keltett meglepetést, hogy néhány résztvevőnek még az előre megírt beszédek felolvasása is nehézséget okozott. Az unalomba fulladt rendezvény egyetlen üde színfoltja a szervezők által csak sztárvendégnek nevezett Judith Sargentinihez köthető. Magyarország legfőbb kritikusa, a holland balliberális, zöld képviselőasszony azonban nem kívánt nyilatkozni a megjelent sajtónak. Nem csoda, nyáron a többszöri megkeresésem ellenére sem volt hajlandó engem fogadni - írta a poszt szövegében Varga.

Az esemény "sztárja" mellett alig nyolcvanan vettek részt a demonstráción, köztük Ujhelyi István, Szanyi Tibor (MSZP), Niedermüller Péter, Molnár Csaba (DK), Meszerics Tamás (LMP). Jávor Benedeket (Párbeszéd) csak a késése mentette meg a sorsközösség vállalásától. 

Szomorú azt látni, hogy a Magyarországot lejáratni próbáló Judith Sargentiniben találja meg a magyar balliberális ellenzék a számításait. Ezzel a magatartással a magyar emberek érdekeit árulják el. Fontos azonban leszögezni előbb vagy utóbb összenő, ami összetartozik. Ennek a példáját láthattuk tegnap Brüsszelben. Érdemes lesz majd emlékezni ezekre a képsorokra idén májusban - zárta szövegét Varga Judit.

A posztot alább teljes terjedelmében olvashatja!


Objektum doboz

Mint megírtuk, lapunknak így nyilatkozott Gál Kinga fideszes EP-képviselő: Judith Sargentini láthatóan szereptévesztésben van, hiszen jelentéstevői feladata véget ért, de most úgy látszik, magára akarja vállalni a bevándorláspárti ellenzék listavezetői szerepét.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom