Külföld

Sajtóhírek szerint Washington kilép az iráni atomszerződésből

A hírt állítólag Trump közölte Macronnal - Párizs cáfol

Donald Trump amerikai elnök közölte Emmanuel Macron francia államfővel, hogy tervei szerint bejelenti: az Egyesült Államok kilép az iráni atomprogramról 2015-ben aláírt többhatalmi szerződésből - értesült a The New York Times.

Párizs: Trump nem utalt az iráni atomszerződéssel kapcsolatos döntésére
A francia elnöki hivatal közölte, hogy Donald Trump amerikai elnök semmilyen utalást nem tett az Emmanuel Macron francia államfővel folytatott keddi telefonbeszélgetésén az iráni atomprogramról szóló szerződés jövőjével kapcsolatban várható döntésére.A tekintélyes amerikai napilap a két politikus keddi telefonbeszélgetésének tartalmát ismerő forrásra hivatkozva hozzátette, az Egyesült Államok az Iránnal szembeni, majd a Teherán nukleáris programjáról szóló megállapodás keretében fokozatosan enyhített szankciók visszaállítására, valamint további gazdasági büntetőintézkedések foganatosítására készül.

Donald Trump közép-európai idő szerint kedd este jelenti be hivatalosan döntését az általa régóta hevesen bírált iráni atomszerződés jövőjéről. Az elnök már a választási kampányban ígéretet tett arra, hogy Washington kilép az egyezményből.