Külföld

Saját maga építette a bombát a manchesteri merénylő

A rendőrség nem zárta ki, hogy ettől függetlenül egy nagyobb hálózat tagja volt

A manchesteri rendőrség szerint Salman Abedi maga vásárolta a bomba legtöbb alkatrészét, így valószínűtlen, hogy egy szélsőséges bombagyárossal állt volna kapcsolatban. A nyomozás során eddig tizenhat embert vettek őrizetbe, ötüket vádemelés nélkül szabadon engedték.

A térfigyelő kamerák felvételei szerint Abedi saját maga szerezte be a bomba készítéséhez szükséges eszközöket és alkatrészeket. A rendőrség nyomon követte a merénylő mozgását abban a négy napban, amely az országba érkezése és a támadás között eltelt, és szerintük vannak arra utaló jelek, hogy más szélsőségesekkel is kapcsolatban állhatott. Vizsgálják annak a kék bőröndnek a szerepét is, amelyet Abedi magával hordott, illetve azt is, hogy miért fordult meg gyakran a Wilmslow Road környékén. Annak ellenére, hogy a robbantást követő napokban a rendőrség tényként kezelte, hogy egy terroristahálózat működik a városban, a jelenlegi álláspont lényegesen bizonytalanabb: most csak úgy vélik, hogy „nem zárható ki” a hálózat működése.

Ariana Grande a közeljövőben visszatér a városba, és jótékonysági koncertet ad az áldozatok és a hozzátartozók megsegítésére. Az amerikai énekesnő mellett a Coldplay, Justin Bieber, Katy Perry és a Take That is fellép majd a rendezvényen.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom