Külföld

Róháni: Washington kudarcot vallott

„Az atomalku sokáig tartó győzelmet jelent Irán számára”

Az Egyesült Államok kudarcot vallott, mert nem volt képes aláásni az Irán és a nagyhatalmak, valamint Németország megállapodását Irán atomprogramjáról - jelentette ki az iráni állami tévé beszámolója szerint Haszan Róháni iráni elnök.

Az iszlám köztársaság államfője aláhúzta: az atomalku "sokáig tartó győzelmet" jelent Irán számára.
Donald Trump amerikai elnök pénteken közölte: még egyszer utoljára igazolja a megállapodás teljesítését, de a következő alkalommal ezt már nem fogja megtenni, ha az egyezség "szörnyű hibáit" nem javítják ki.

A 2015-ben létrejött egyezmény értelmében Irán korlátozza atomprogramját, cserébe a nemzetközi közösség feloldotta a Iránnal szembeni szankciókat. Irán elutasítja a megállapodás újratárgyalását, és a többi részes állam is úgy véli, hogy az egyezség működik, és beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom