Külföld

Peking: Légből kapottak a washingtoni vádak

A bűncselekményért az Egyesült Államokban 15 évig terjedő börtönbüntetést szabhatnak ki

Kína elutasítja az összeesküvésről és gazdasági kémkedés kísérletéről szóló washingtoni vádakat, amelyekkel egy állampolgárát illetik - mondta sajtótájékoztatóján Lu Kang külügyi szóvivő csütörtökön. 

"Az amerikai vádak teljes mértékben légből kapottak" - jelentette ki a sajtó előtt Pekingben.

Hszü Jan-csün kínai állampolgárt Belgiumban tartóztatták le még április elején, és kedden kiadták az Egyesült Államoknak.

A vád szerint Hszü 2013 óta vezető amerikai repülőgépgyártókat és iparági szakembereket vett célba, hogy "rendkívül érzékeny" műszaki információkat szerezzen meg.

Hszü ellen összeesküvés és gazdasági kémkedés kísérlete miatt emeltek vádat. A bűncselekményért az Egyesült Államokban 15 évig terjedő börtönbüntetést szabhatnak ki. Kereskedelmi titkok megszerzése céljából elkövetett összeesküvésért 10 esztendeig tartó szabadságvesztés a büntetési tétel.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom